Anneler için

En Çok Kullanılan Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma için evlerinizde bulunan malzemeler ile rahatça hazırlayabileceğiniz, doğal bitkisel karışımlar bulunmaktadır.

Evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir ?

Evde uygulayabileceğiniz diş beyazlatma yöntemleri arasında en çok kullanılan ve tavsiye edilenleri toplamaya çalıştık. Anında diş beyazlatma evde kullanılan yöntemlerle pek mümkün değil fakat düzenli kullanımda kalıcı ve  sağlıklı beyazlama mümkün.

Karbonatla diş beyazlatma

Tarçın, Karbonat, adaçayı karışımı

Gerekli malzemeler:

Bir çay kaşığı toz adaçayı,
Bir çay kaşığı tarçın,
Bir çay kaşığı karbonat,
Diş fırçası, tabak ve çay kaşığı.

Hazırlanışı:
Öncelikle bir çay kaşığı adaçayını, bir çay kaşığı tarçını ve 1 çay kaşığı karbonatı da ekleyerek iyice karıştırıyoruz.

Kullanımı:
Hazırladığımız  bu karışım ile dişlerimizi diş fırçası kullanarak fırçalıyoruz. Dişlerimizi fırçaladıktan sonra mutlaka su ile gargarak yaparak ağzımızı temizliyoruz . Bu karışımı uygularken yada  uyguladıktan sonra  dişlerinizde ağrı, sızı fark ederseniz  veya ağız içerisinde yara varsa tekrar kullanmayın.

Karışımı devamlı kullanırsanız zamanla dişleriniz bembeyaz olduğunu göreceksiniz. Sağlıklı beyaz dişler için 2 hafta süresince günde bir kez kullanabilirsiniz. Dişlerinizin arasına adaçayı veya tarçın sıkışabilir fakat sorun etmeyin çok kolay temizlenebiliyor ve  ağızda hoş bir koku bırakıyor.

En çok kullanılan diş beyazlatma karbonat karışımını en az bir hafta düzenli uygulamazsanız etkisini göremezsiniz.

 

Dişleri Beyazlatmak

Limon ile diş beyazlatma yöntemi

Gerekli malzemeler:
Yarım limon,
1 çay kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
Bir çay kaşığı ve tabak.

Hazırlanışı:
Öncelikle yarım limonu sıkarak başlıyoruz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağ içerine ilave ediyoruz. 1 çay kaşığıkadar  karbonatı da ilave ederek  hepsini karıştırıyoruz. İçerisindeki karbonat yüzünden karışım köpürürebilir.

Kullanımı:
Diş fırçası kullanarak bu karışım ile dişlerimizi fırçalıyoruz. Fırçalarken diş etlerimiz ile temas etmemesine özen gösterin çünkü karışım diş etlerimize zarar verebilir.

Fırçalama işlemi sonunda ağzımızı yine su ile gargara yaparak yıkıyoruz ve işlemi sonlandırıyoruz. İlk yöntemde olduğu gibi dişlerinizde ve diş etinizde herhangi bir ağrı sızı hissettiğinizde uygulamayı hemen durdurun.

Bu uygulamayı en az 1 hafta boyunca günde 1 kere yaparak dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.  Hassas dişler için uygun bir karışımı değildir.

Sirke ile diş beyazlatma yöntemi

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı karbonat,
bir tutam tuz
Birkaç damla sirke

Hazırlanışı:
Dişlerinizi beyazlatmak
için, 1 tatlı kaşığı karbonatı, bir tutam tuzla karıştırarak içine birkaç damla sirke ekleyin.

Kullanımı:
Diş fırçanızın üzerine sürerek, dişlerinizi fırçalayın.

Tuzlu su ve zeytin Yöntemi

Tuzlu suya zeytin koyarak bir müddet bekletin ve daha sonra bu suyla gargara yapın. Diş etleriniz güçlenecek ve diş eti kanamanız varsa ortadan kaldıracaktır.

Diş beyazlatma lazer Yöntemi

18 yaşın üzerinde iseniz dişlerinizde çatlak kırık vs yoksa, kaplama veya porselen diş kullanmıyorsanız lazer yöntemini kullanabilirsiniz.

Dişe herhangi bir zararı yoktur. Ortalama ömrü 2-3 yıl civarıdır. Sigara, çay kahve içiminize göre değişir. Diş rengi 7-8 ton kadar açılır eğe doğal diş renginiz sarı ise istediğiniz beyazlığı yakalayamayabilirsiniz.

Diş beyazlatma miniblog

Diş beyazlatmak için tavsiyeler ;

Diş beyazlatma doktor tavsiyelerinin başında; düzenli fırçalama, elektrikli diş fırçası kullanma ve misvak kullanımı geliyor.

Diş temizleme için metal, çubuk gibi dişlerinize zarar verecek maddeler kullanmayın yemeklerden sonra kürdan ile karıştırmak yerini ağzınızı suyla çalkalayın

Diş boşluklarınıza sürekli yemek artıkları takılıyor ise yanınız marketlerde satılan cep diş fırçalarından bulundurun.

Havuç, brokoli ve salatalık gibi sebzeler doğal diş beyazlatıcılardır.

Kalıcı diş beyazlatma için bir çözüm yolu bulunmamaktadır. Tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerler dişlerimizi sürekli lekeleriz.

Diş beyazlatma jeli, diş beyazlatıcı kalem gibi ürünleri kullanırken dikkatli olun dişlerinize vereceğiniz zarar kalıcı olabilir.

Etiketler

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kapalı
Kapalı

Adblock tespit edildi

Lütfen adblock reklam engelleyicinizi devre dışı bırakarak bizi daha fazla destekleyin