
Bebek Bakım
Bebek Yatağı Tavsiyeleri 2018
Yavrularımızın sağlıklı gelişmesi ve büyümesi için “Bebek Yatağı Tavsiyeleri” yazımızda seçim yapmanızda faydalı olacak püf noktalarını toparlamaya çalıştık
Yenidoğan yatak seçimi
Sağlıklı gelişimin birinci kuralı sağlıklı bir uykudan geçmektedir. Bu sebepten yeni doğan çocuğunuzun en çok vaktini geçireceği bebek yatağının belli şartlara uyacak şekilde seçilmesi çok önemlidir.
Bebek Yatağı Tavsiyeleri :
Öncelikle karyola yada beşik alırken devrilmeyecek kadar ağır ve sağlam olanlar tercih edilmeli, çocuğunuzun atlama ve zıplama gibi hareketlerine rahatlıkla dayanabilmelidir.
Parmaklıkların arası 2.5 cm’den dar, 6 cm’den geniş olmamalıdır. Böylece çocuğunuzun el-kol ve bacakları sıkışmayacak ve bacaklarını rahatlıkla bu parmaklıklardan sarkıtamayacaktır. Parmaklıkların kilit sistemi kesinlikle iki taraftan açılmaya uygun olmalı, tek taraftan müdahale ile açılmamalıdır.
Parmaklıkların kilit sistemi çocuğumuzun erişemeyeceği bir yerde, altta olması daha uygundur. Karyola parmaklıkları çocuğunuz büyüdüğünde üzerine tırmanamayacağı kadar yüksek en az 60 cm kadar olmalıdır. yatak da keskin-sivri köşeler yada bebeğin çarparak zarar görmesini sağlayacak vida çivi gibi sivri noktalar olmamasına dikkat etmeliyiz.
Yatak satın alırken mutlaka karyola boşluğunu dikkatlice ölçerek hareket edin çünkü yatakların her şeyden önce karyolaya uygun boyda olmasına dikkat etmek gerekir.Karyola ile yatak arasında boşluk olmamalı varsa mutlaka doldurulmalı kalacak boşluklara bebeğinizin Kafası, bacakları veya eli-kolu sıkışabilir.
Battaniye seçimi yaparken mayt ve mikrop barındırmayan, anti allerjik özelliğe sahip, koku ve nem tutmayan, %100 Pamuklu ve mümkünse oeke tex kalite belgeli ürünler tercih edilmelidir.
Bebek için sağlıklı yatak nasıl olmalıdır?
Bebek yatakları çok sert yada fazla yumuşak olmamalıdır. Çok sert yataklar çocuğunuzun kaslarını yorar ve bu durum onun uyumasını zorlaştırır, uykuya daldığında sürekli uykudan uyanma problemleri yaşayabilir. Bebek yatağı çok yumuşak ise uyku sırasında ağız ve burun içeri gömülerek nefes almasını zorlaştırabilir. En uygun bebek yatağı tavsiyesi orta sertlikte yarı ortopedik bir yatak olacaktır.
Çocuklar bezlerinden kurtulup altları bağlanmadan gece uyumaya başladıkları günlerde sık sık kaza ile : altlarına kaçırabilirler bu durum ilerleyen yaşlara kadar süreceğinden bebek yataklarınız kısa zaman sonra çürümeye başlayabilir, böyle durumlar için alabileceğiniz bir kaç önlem bulunmaktadır;
Sevgili anneler bebek bakım çantanıza karar henüz veremediyseniz Anne Bakım Çantası Önerileri Yazımız ilginizi çekebilir.
Lateks bebek yatağı & Visco bebek yatağı hangisini seçmeliyiz ?
Bu konu başlı başına uzun bir yazı konusu daha sonra detaylı inceleyeceğiz fakat kısaca;
Yeni doğan bebeklerde omurga gelişimi için sert zeminlerde uyuması gerekiyor bu yüzden yumuşak ve vücudun şeklini alan visco yatak tercih etmemelisiniz. Yoğunluğu arttırılmış sünger yatak, lateks yatak tercih edebilirsiniz.
Bebek yataklarının temiz kalması için mutlaka yıkanabilir su geçirmez, leke tutmaz çarşaf ve yatak koruyucular kullanmalısınız. Böylece sızıntıların yatağa geçmesini önleriz, aynı zamanda temizlendiği halde oluşacak kokuya ve bakterilere engel olur.
Karyolanızın içine kenarlarına koruyucu amaçlı yastıklar koyabilirsiniz. Bunların haricinde çocuklarınız yataklarının içine boşta duracak şekilde yastık koymamalıyız çünkü bu yastıklar kazara bebeğimizin boğulmasına yol açabilir.
Bebekler için yorgan ve yastık seçimi
Bebek yorgan ve yastıklar arasında seçim yaparken bebeklere özel üretilmiş mikrofiber yastık ve yorganlar tercih edilmeli, reflü sorunu varsa özel reflü yastıklarını tercih etmelisiniz. Çocuk doktorları bebeklerimizin yan yatmasını tavsiye ederler güvenli uyku yastıkları ile rahat bir şekilde uyumasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz uyku sırasında kusma ve boğulma durumlarını engelleyici yastıkları tercih edebilirsiniz.
Son olarak ürünlerin kanserojen boya ve baskı içermediğine yıkanabilir olmasına ve çekme sarkma yapmamasına dikkat etmelisiniz.
Çok teşekkürler faydalı bir makale olmuş gerçekten merak ettiğim herşeyi buldum
Merhaba. çok detaylı ve ince bir çalışma sonucu yazılmış bir yazı olduğu her halinden belli. Tebrikler.
faydalı bir yazı olmuş ellerinize sağlık
Çocuk odasına duvar kağıdı nasıl olur? Zararı var mıdır? Ayrıca resimli, isimli duvar kağıdı nasıl bulurum.
Kaliteli zararlı maddeler kullanılmadan üretilmiş duvar kağıdının herhangi bir zararı yoktur.İsimli duvar kağıdını internetten temin edebilirsiniz.